Baarn, augustus 2022

Veilig naar de logopedist. Dat doe je zo.

Beste ouder(s),

Hieronder kunt u ons beleid lezen ten aanzien van COVID-19.

Ondanks de landelijke versoepelingen blijven we in onze praktijk onderstaande maatregelen hanteren in verband met COVID-19 tot nader bericht. De reden hiervoor is, dat wij met (medisch) kwetsbare kinderen werken.
Onze regels zijn daarom anders dan op het dagverblijf, de peuterspeelzaal en school.

We behandelen de kinderen zoveel mogelijk in de praktijk. Wanneer de ontwikkeling rond de COVID-19 dit niet meer toelaat, zullen wij overstappen op telelogopedie middels het beveiligde programma WeSeeDo. Dit betekent dat wij een online verbinding met u maken en de behandeling digitaal doen. Inmiddels hebben we de ervaring dat dit voor de meeste kinderen goed werkt.

Voor de kinderen die vallen onder preverbale logopedie aan huis maken wij met ouders de afweging of we aan huis kunnen komen of dat u met uw kind naar de praktijk komt. Ook kan telelogopedie worden ingezet.
U kunt zelf ook de keuze maken of u met uw kind naar de praktijk komt of dat u vanwege de veiligheid kiest voor (voortzetting van) telelogopedie

In de praktijk is als begeleiding van uw kind maximaal 2 personen toegestaan. Het meekomen van broertjes en/of zusjes willen we zo veel mogelijk beperken. U kunt dit overleggen met uw logopedist.

Vooraf

 • Voordat we starten met een nieuwe behandeling zijn wij verplicht een aantal vragen aan u te stellen over de gezondheid van uw kind en de gezinsleden. Dit heet de triage. Wij zullen dit aan u vragen per mail.
 • Bij een lopende behandeling kunnen wij ook tussentijds een triage uitvoeren.

Bij klachten

 • Wanneer uw kind of iemand anders binnen het gezin (milde) klachten heeft (koorts, verkouden hoesten, benauwdheid) of in de afgelopen 14 dagen corona heeft gehad, of wanneer iemand in het gezin net uit quarantaine komt, kan de afspraak niet door gaan. We maken dan een nieuwe afspraak of we stappen over op telelogopedie met WeSeeDo. Dit kan op ieder moment tijdens een behandeltraject worden ingezet.

 • Wanneer u niet kunt komen, vragen wij u dringend om ons dit bijtijds te laten weten.

 • Ook als uw logopedist klachten heeft, zal telelogopedie worden ingezet.

Hygiëne

 • Bij binnenkomst kunnen u en uw kind de handen desinfecteren. Wij hebben hiervoor middelen staan.

 • Wij vragen u om nog zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden van anderen. Dit doen wij ook.

 • Wij schudden geen handen.

 • In de behandelkamer staat een scherm op tafel waarachter wij werken.

 • Wij beslissen zelf of we een mondkapje/ face shield dragen.

 • Wij stellen het op prijs als u in onze behandelkamer ook een mondkapje draagt als u bij de hele behandeling van uw kind aanwezig bent.

 • Naast de algemene maatregelen van hygiëne, worden de behandelmaterialen gedesinfecteerd.

Ondanks deze noodzakelijk maatregelen, doen wij er alles aan om de behandeling positief te laten verlopen. Mocht u een probleem ervaren, overlegt u dit dan met uw eigen logopedist.

Groet,

Ivette Knottnerus
Gerdien Rokebrand
logopedisten

Logopediepraktijk voor Kinderen
Dalweg 31
3741 AT Baarn
e-mail: praktijk@logopedievoorkinderen.nl