Marianne Oostinga 2017-12-02T12:25:37+00:00

Marianne Oostinga

Vanaf het moment dat ik als tiener oppaste in een gezin met een meisje met het syndroom van Down, was mijn interesse in communiceren, spreken en taal gewekt.

Mijn studiekeuze was snel gemaakt… Nu jaren later word ik nog steeds enthousiast van alle nieuwe ontwikkelingen binnen mijn vakgebied en school ik regelmatig bij.

Communicatieve redzaamheid staat bij mij centraal. Want als een kind op dit gebied geen voldoende vaardigheden heeft, dan kan dat problemen geven. Niet alleen voor het kind zelf, maar zeker ook voor de ouders en zijn omgeving. De essentie van mijn werk is om samen met ouders te zoeken naar mogelijkheden om daarin verbetering te brengen.

In iedere behandeling – het maakt niet uit om welke stoornis het gaat – staat voor mij het kind centraal. Door aan te sluiten bij zijn belevingswereld creëer ik voorwaarden die voor het kind nodig zijn om zich te kunnen ontwikkelen. Ik betrek de ouders altijd nauw bij de behandeling en zo nodig ook ‘derden’ zoals begeleiders buiten het gezin.

Mijn specifieke aandachtsgebieden zijn: beginnende communicatie, preverbale logopedie, sensorische prikkelverwerking en meervoudige ontwikkelingsproblemen, waaronder het syndroom van Down en autisme.

Logopedisten

Ivette Knottnerus

Brunette van der Neut